Med virkning fra 1. januar 2016 skal alle brann- og redningsvesen som har tatt i bruk nødnett benytte den nye rapporteringsløsningen for rapportering av oppdrag. Den har fått navnet BRIS som forkortelse på «Brann og Redning Innrapportering og Statistikk» og vil gi et bedre grunnlag for å forbedre og utvikle brann og redningstjenesten.

BRIS - Brann og Redning Innrapportering og Statistikk

Brannrapporteringsprosjektet har vært ledet av DSB med god involvering fra landets brann- og redningsvesen. Fokus har vært på å øke datakvaliteten og få på plass mer hensiktsmessig registrering og rapportering. Videre har arbeidet lagt til rette for et mer egnet brukergrensesnitt og hvor man kan starte innrapporteringen allerede på hendelsesstedet eller i bilen på vei tilbake til stasjonen.

Hvordan den nye rapporteringsløsningen fungerer, kan illustreres på følgende måte;

Illustrasjon på BRIS

På DSBs hjemmesider er det lagt ut mer informasjon, korte opplæringsfilmer og nyhetsbrev;

http://www.dsb.no/no/Ansvarsomrader/Brannvern/BRIS/ 

Alarmbrann

Follo BV er på vei til brann i bygning i Dalefjerdingen, Enebakk.

fra Alarmbrann

Alarmbrann

Follo BV er på vei til ABA i Finstad Park.

fra Alarmbrann

Alarmsentral Brann Øst AS - Postadresse: Pb. 716 Krapfoss, 1509 Moss - Besøksadr.: Tykkemyr 2, 1597 Moss - Tlf: Operativt: 6920 1700
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Moss, Rygge, Råde, Våler, Vestby, Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Marker, Aremark, Eidsberg, Rakkestad, Skiptvet, Spydeberg, Askim, Trøgstad, Ski, Enebakk, Oppegård, Ås og Frogn