Onsdag 11.11.2015 klokken 11:00 tok brann- og redningsvesen og 110-sentralen i Finnmark, som de siste i innføringsløpet til brann- og redning, offisielt i bruk Nødnett. Dette skjer nøyaktig 5 år, 5 måneder, 1 dag og 1 time etter at vi som første 110-sentral tok i bruk Nødnett den 10. juni 2010 klokken 10:00. Brann og redningstjenesten er med det første nødetat som har tatt Nødnett i bruk hele landet.

Nødnett skal gi et tryggere og mindre sårbart samfunn gjennom sikrere og bedre kommunikasjon for nødetater og beredskapsorganisasjoner. Utbyggingen av Nødnett har vært delt i to trinn:

• Stortinget vedtok i desember 2004 at Justisdepartementet kunne hente inn tilbud på etablering av et felles digitalt radiosamband og inngå kontrakt om et første utbyggingsområde. I 2006 bevilget Stortinget penger til utbyggingen av første trinn, som omfattet politidistriktene Follo, Romerike, Oslo, Asker og Bærum, Søndre Buskerud og Østfold. Våren 2012 hadde samtlige kommunikasjonssentraler i politi, helse og brann tatt i bruk Nødnett i trinn 1.

• Før Stortinget vedtok utbygging i resten av landet, ble systemet evaluert. I juni 2011 ble trinn 2 (utbygging i resten av landet) vedtatt av Stortinget. Stortinget la til grunn at Nødnett skulle være klart til bruk i hele Norge innen utgangen av 2015.

Leveransen i nødnettprosjektet består av et digitalt landsdekkende radionett, radioterminaler og utstyr til kommunikasjonssentraler i politi, brannvesen og helsetjenesten. Landets 110-sentraler mottar også et nytt oppdragshåndteringsverktøy. Det nye verktøyet til 110-sentralene foreslår automatisk nærmeste riktige ressurs for en hendelse.


Ole Martin Isebakke kvitterer 110-sentralen i Finnmark på nasjonal talegruppe Brann Norge

Brannvesenet i Hammerfest (Hotel 01) og i Kirkenes (Mike 01) kvitterte på anropet fra 110-sentralen i Finnmark for henholdsvis alle brannvesen i Vest-Finnmark og Øst-Finnmark før det var ABØ sin tur til å kvittere og ikke minst gratulere med dagen. Vaktleder og operatør, Ole Martin Isebakke, var også den personen som mer enn 5 år tidligere åpnet Nødnett for første gang og han hadde følgende melding på denne dagen hvor hele landets brann- og redningstjeneste ble «koblet sammen»;

«Brann 26, dette er Brann 02. Gratulerer med dagen! Alarmsentral Brann Øst og brannvesenene i Follo og Østfold politidistrikt var de første som offisielt tok i bruk Nødnett den 10. juni 2010 kl 10:00. I dag, 5 år, 5 måneder, 1 dag og 1 time etter, ønsker vi dere velkommen til Nødnett. Omtrent 140 mil unna hører vi Brann 26 klart og tydelig, over»

Les mer om Nødnett til brann- og redningsvesen på DSBs nettsider

Les mer om nødnett på DNKs nettsider

Alarmbrann

Follo BV er på vei til brann i bygning i Dalefjerdingen, Enebakk.

fra Alarmbrann

Alarmbrann

Follo BV er på vei til ABA i Finstad Park.

fra Alarmbrann

Alarmsentral Brann Øst AS - Postadresse: Pb. 716 Krapfoss, 1509 Moss - Besøksadr.: Tykkemyr 2, 1597 Moss - Tlf: Operativt: 6920 1700
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Moss, Rygge, Råde, Våler, Vestby, Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Marker, Aremark, Eidsberg, Rakkestad, Skiptvet, Spydeberg, Askim, Trøgstad, Ski, Enebakk, Oppegård, Ås og Frogn