Hovedtema i år var «veien videre» hvor statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Hans J. Røsjorde, la vekt på organisering og den tverrfaglige nødmeldetjenesten.

Viktigheten av å se hele samfunnssikkerheten under ett i et mer helhetlig perspektiv vil stå sentralt i det videre arbeidet. Politianalysen og Brannstudien gir en god virkelighetsbeskrivelse av dagens situasjon og tilnærmingen vil være å se på hva de enkelte etater skal «levere» før en etablerer en struktur med tilhørende geografiske inndelinger/regioner som vil kunne understøtte dette best mulig.

Avdelingsdirektør i Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB), Anne Rygh Pedersen, fokuserte på overgangen fra prosjekt til forvaltning/drift. For de som inngikk i fase 0 så er det i sommer 4 år siden man gikk i operativ drift med Nødnett og det etter en lengre forutgående prosjektperiode. I disse dager rulles Nødnett ut i andre distrikter mens andre igjen må vente til neste år en gang før det er i drift. Med 6 års avstand i tid fra de første til de siste får Nødnett i Norge gir det utvilsomt enkelte utfordringer, herunder også vurderingen av alternative løsninger til eierskap, forvaltning og drift som Kjell-Olav Gammelsæter fra KS Bedrift var innom i sitt innlegg.

Sted for årets 110-konferanse var lagt til Arendal som fikk vist seg frem på sitt aller beste og vakreste med sommer, sol og et variert faglig så vel som sosialt program 26 -28 mai. Omvisningen på nye Arendal brannstasjon var en inspirasjon for mange, ikke minst med tanke på den nye 110-sentralen, samlokaliseringen med Sivilforsvaret og planene fremover med politiets etablering i samme område.

Bilde fra Arendal 110-sentral
Bilde fra Arendal 110-sentral
Alarmbrann

Follo BV er på vei til brann i bygning i Dalefjerdingen, Enebakk.

fra Alarmbrann

Alarmbrann

Follo BV er på vei til ABA i Finstad Park.

fra Alarmbrann

Alarmsentral Brann Øst AS - Postadresse: Pb. 716 Krapfoss, 1509 Moss - Besøksadr.: Tykkemyr 2, 1597 Moss - Tlf: Operativt: 6920 1700
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Moss, Rygge, Råde, Våler, Vestby, Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Marker, Aremark, Eidsberg, Rakkestad, Skiptvet, Spydeberg, Askim, Trøgstad, Ski, Enebakk, Oppegård, Ås og Frogn