Etter at Stortinget sommeren 2012 besluttet at Forsvaret skal avvikle mye av sin aktivitet på Rygge militære flyplass vil store arealer frigjøres med moderne infrastruktur av høy kvalitet som egner seg godt til nød- og beredskapstrening. Rygge har nærhet til 40 % av landets befolkning og er allerede et senter for helikopterberedskap med redningshelikopter og beredskapshelikopter for politi og forsvar.

Det er mange som har jobbet lenge med å se på alternativ bruk av de frigjorte arealer og infrastruktur, og på en pressekonferanse torsdag 13. juni ble anbefalinger og forslag lagt frem av ordfører i Rygge, Inger-Lise Skartlien.

I hovedsak vil Rygge Beredskapssenter kunne være;

Et felles øvingssenter for alle beredskapsetater.

Et samlet senter for trening av beredskapshelikopter (Redningshelikopter, Anti-terror (Bell 412), politihelikopter og luftambulansen, Opplæring av helikopterkoordinatorer og Treningsfelt for helikopter)

Treningssenter for politiet i regionen (Beredskapstroppen (ikke dekket på Alna),  PST/livvakt, UEH-utdanning/Politihøyskolen opg Grunntrening for politidistriktene (Østfold, Follo, Oslo, Romerike, Vestfold, Søndre Buskerud = 3.330 tjenestemenn))

Samtrening FSK og Beredskapstroppen.

Øvingsfelt for regionens brann- og redningsetat.

Kompetansesenter for skadestedsledelse.

 I tillegg har Rygge Beredskapssenter potensiale som;

Nasjonal operasjonssentral for politiet – Øving og back-up.

Operasjonssentraler for øvrige nødetater og Forsvaret – Øving/samøving.

Treningssenter for kommando og kontroll - Samvirke.

Ekspertsenter for evaluering og forbedring av beredskap og øvelser.

Utvidet brannutdanning.

 

For mer informasjon om Rygge Beredskapssenter med blant annet den samfunnsøkonomiske analysen som understøtter forslagene; www.ryggeberedskapssenter.no

Alarmbrann

Follo BV er på vei til brann i bygning i Dalefjerdingen, Enebakk.

fra Alarmbrann

Alarmbrann

Follo BV er på vei til ABA i Finstad Park.

fra Alarmbrann

Alarmsentral Brann Øst AS - Postadresse: Pb. 716 Krapfoss, 1509 Moss - Besøksadr.: Tykkemyr 2, 1597 Moss - Tlf: Operativt: 6920 1700
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Moss, Rygge, Råde, Våler, Vestby, Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Marker, Aremark, Eidsberg, Rakkestad, Skiptvet, Spydeberg, Askim, Trøgstad, Ski, Enebakk, Oppegård, Ås og Frogn