19. mars var Østfold Sivilforsvarsdistrikt invitert til ABØ AS for en orientering om selskapets aktiviteter og rolle i distriktet. Videre orienterte de om organisering av Sivilforsvarets ressurser lokalt og hva de kan bidra med som forsterkningsressurs ved større og mindre hendelser.

Østfold SivilforsvarsdistriktØstfold Sivilforsvarsdistrikt har kontorer i Sarpsborg og i distriktet for øvrig er det satt opp flere fredsinnsatsgrupper (FIG) bestående av 24 personer og som øves 2-4 ganger i året. Utstyret som disponeres inngår i den totale ressursoversikten ABØ vedlikeholder og som blant annet inngår i felles skogbrannplan.

Som statlig forsterkningsressurs for nød- og beredskapsetatene og en viktig aktør i den norske redningstjenesten, er det også besluttet at Sivilforsvaret skal bruke Nødnett. Et pilotprosjekt er allerede i gang og Oslo, Akershus, Østfold og nedre del av Buskerud er først ut. ABØ vil bistå Østfold Sivilforsvarsdistrikt med viktig kompetanse og erfaring i oppbygnings- og etableringsfasen med Nødnett.

Fremtidens organisering og struktur av Sivilforsvaret avhenger blant annet av de anbefalinger som fremkommer av utvalget som har jobbet med organiseringen av Sivilforsvaret, Heimevernet og Politireserven for å sikre at staten bruker forsterkningsressursene effektivt ved større hendelser.
Mer informasjon om dette er å finne i NOU 2013:5 på følgende webside: http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok/nouer/2013/nou-2013-5.html?id=721192

Alarmbrann

Follo BV er på vei til brann i bygning i Dalefjerdingen, Enebakk.

fra Alarmbrann

Alarmbrann

Follo BV er på vei til ABA i Finstad Park.

fra Alarmbrann

Alarmsentral Brann Øst AS - Postadresse: Pb. 716 Krapfoss, 1509 Moss - Besøksadr.: Tykkemyr 2, 1597 Moss - Tlf: Operativt: 6920 1700
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Moss, Rygge, Råde, Våler, Vestby, Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Marker, Aremark, Eidsberg, Rakkestad, Skiptvet, Spydeberg, Askim, Trøgstad, Ski, Enebakk, Oppegård, Ås og Frogn